1.

Asbestikartoitukset nopeasti ja ammattitaidolla 1-2 vrk kuluessa tilauksesta.

2.

Kartoituksen tulokset 1-2 vrk:ssa

3.

Kartoituksen tilaat helposti: 050 363 8792 toimistoaikojen 8-16, jälkeen yhteydenotot sähköpostitse.

4

Jos näytteistä löytyy asbestia, annamme myös purkutarjouksen.

Asbesti - Asbestin poisto turvallisesti

Asbesti on Asbestikympille tuttu materiaali. Suoritamme kaikenlaisia asbesti- ja asbestipurkutöitä ja olemme auttaneet lukuisia asiakkaitamme pääsemään eroon asbestista jo yli 20 vuoden ajan. Asbesti on kuitumainen silikaattimineraali, jota käytettiin yleisesti rakennusmateriaaleissa etenkin 50 - 90 –luvuilla rakennetuissa taloissa. Asbestin käyttö kiellettiin Suomessa jo vuonna 1994. Asbesti on materiaali, johon voi törmätä putki- ja lämpöeristeiden lisäksi erityisesti tasoitteissa, kiinnitys- ja saumauslaasteissa, kaakeleissa, maaleissa ja vinyylilaatoissa. Asbestia voi esiintyä myös sisustus- ja rakennuslevyissä, matto- ja laattaliimoissa sekä julkisivu- ja kattomateriaaleissa (mineriittilevyt ja lujalevyt).

Mitä asbesti on?

Ehjänä asbesti ei aiheuta vaaraa ihmiselle. Vasta kun se rikkoutuu esimerkiksi remontin yhteydessä, saattaa ilmaan levitä pientä asbestipölyä. Asbestipöly ei ole ihmissilmin havaittavaa, minkä vuoksi se on hyvin vaarallista ja sille voi altistua tietämättään. Pöly on erittäin kevyttä: sen laskeutumisnopeus ilmassa on 8cm/10h, joten se pysyy hengityskorkeudella hyvin pitkään.

Asbesti on pienen pieni kivitikku, ja jos se hengittäessä päätyy keuhkoihin, ei se sieltä enää poistu. Tästä johtuen pienetkin altistumiset asbestille ovat vaarallisia. Asbestin aiheuttamat sairaudet voivat ilmetä vasta paljon myöhemmin, jopa kymmeniä vuosia altistumisen jälkeen.

Asbestikartoitus kannattaa tehdä ennen remontin aloittamista

Remonttia suunnittelevan tulisi aina teettää asbestikartoitus ammattilaisella etukäteen, jotta asbestille altistuminen remonttien aikana voidaan välttää. Jos kartoituksessa löydetään asbestimateriaalia, voimme suorittaa myös asbestipurut. Palvelemme yksityishenkilöitä koko Etelä-Suomen alueella Turusta Lappeenrantaan.

Yksityishenkilöiden on hyvä muistaa, että työstämme voi saada kotitalousvähennystä.

Onko asbesti ongelmana tai epäiletkö sitä? Ota yhteyttä Asbestikymppiin. Soita numeroon 02 770 7910 niin autamme mielellämme.